Nieuws


700 kinderen ontdekken tennissport


Wie bij tennisvereniging Triomf in alle rust een balletje wilde slaan moest voor een keer plaats maken voor jong talent. Ruim zevenhonderd basisschoolleerl ingen zouden op 3 en 4 maart 'afhangen' voor een kennismakingsles tennis. 0p donderdag speelde het zonnetje een grote rol in het sportplezier, de kinderen die op vrijdag ingeroosterd stonden waren iets minder fortuinlijk met het weer. Voor hen komt er een herkansing op vrijdag 18 maart.

Met behulp van gekleurde knijpers en speelkaarten bepaalden leraren van tennisschool Rob Mentink spelenderwijs ieders tegenstander voor korte partijtjes. "0eps, iets te veel spierballentennis," roept tennisleraar René als er een bal hard en ver over de lijn 'uit' gaat.

Triomf-bestuurslid Marjo van der Wel denkt dat de leeftijd van kinderen uit groep vier het meest ideaal is om te gaan tennissen. "Ze hebben dan net de zwemdiploma's gehaald en meestal nog niet echt voor een sport gekozen." Intussen tennissen de leerlingen uit de groepen vijf, zes en zeven er aardig op los.

  • 700 kinderen ontdekken tennissport