De overheid heeft dinsdagavond 13 oktober nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.
Er zijn ook maatregelen aangekondigd die het tennis en het padel op onze vereniging treft.

De KNLTB en het bestuur van LTC Triomf geven de volgende voorwaarden aan de leden mee:
• Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging.
• De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
• Naast de sportkantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten, de toiletten zijn wel open.
• Publiek is niet toegestaan.
• Verlaat het park zo snel als mogelijk is, nadat je hebt getennist of gepadeld.
• Blijf dus niet hangen op het terras.
• Ontsmet je handen bij binnenkomst en bij vertrek van ons park.
• Loop ons park alleen op via het rechterhek gezien vanaf de voorkant van ons clubhuis. Verlaat het park via het linkerhek.
• Ben je snotterig of heb je andere symptomen zoals koorts blijf thuis.
• Het is van het grootste belang dat leden die hebben afgehangen in het digitale systeem ook daadwerkelijk op dat tijdstip op de baan staan. Ons afhangsysteem is ook ons controlesysteem als er ventueel Coronabesmettingen zouden ontstaan. Zo weten we ook exact wie we eventueel moeten informeren.
• De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.

Dubbelen

• Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordtgehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.
• Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
• Ga niet samen op een bankje zitten.
• Geef geen “high fives”.
• Wissel met de klok mee.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Namens het bestuur van LTC Triomf
Jan-Jozef Beerens