De afgelopen twee jaar is binnen LTC Triomf hard gewerkt aan de realisatie van twee padelbanen. Begin juni zijn de banen in gebruik genomen en vanaf dat moment hebben veel enthousiaste sporters zich aangemeld om bij de Hoekse tennisvereniging te komen spelen. Zaterdagmiddag 29 augustus vond in aanwezigheid van sportwethouder Ankie van Tatenhove de officiële opening plaats.

Voorzitter Joost Oudshoorn opende de feestelijke middag met een dankwoord aan iedereen die er aan had meegewerkt de padelbanen te kunnen realiseren. Vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en de commissieleden die alles in goede banen wisten te leiden. Zij ontvingen allemaal een fraai boeket. Speciale aandacht was er voor Nico van der Walle die erg veel werk verzette en zal worden voorgedragen als lid van verdienste van ATV Triomf.
Vervolgens kreeg wethouder van Sport en Cultuur van Lansingerland Ankie van Tatenhove de microfoon. “Zowel een trotse als blije wethouder als ik zie hoeveel vrijwilligers er gemobiliseerd zijn om dit te realiseren. Ik ben ook dankbaar dat we er samen uitgekomen zijn. We hebben inmiddels ervaren hoeveel mensen er in korte tijd enthousiast aan het padelen zijn geslagen; van alle leeftijden. Niet verwonderlijk dus dat ook de tennisverenigingen in zowel Bleiswijk als Berkel en Rodenrijs zich buigen over de mogelijkheden. Dan zou een Lansingerlandse competitie zomaar een kans zijn.”
Het officiële deel werd vervolgens afgesloten met het doorknippen van een lint voor beide banen en een demonstratie van enkele toppers in de padelsport.

Trees Borkus-Henskens

Nieuwsbericht en foto is afkomstig van de Heraut: https://www.herautonline.nl/hoekse-padelbanen-officieel-in-gebruik-genomen/