Vanaf 11 mei is het weer toegestaan te tennissen op ons tennispark voor alle leeftijdscategorieën. Er mag dus weer getennist worden als iedereen de richtlijnen volgt:

• De jeugdleden t/m 18 jaar mogen singelen en dubbelen
  • In het kader van onze huidige 1,5 meter maatschappij is het onze leden van 19 jaar en ouder, voorlopig tot 1 juni, alleen toegestaan te singelen. Hierop is een uitzondering, er mag gedubbeld worden door dubbels uit één huishouden.
  • Doordeweeks is het park open van 9.00 – 23.00 uur. Op zaterdag en zondag van 9.00 – 18.00 uur
  • Als onze leden t/m 18 jaar vrij willen spelen, dan is toezicht verplicht! De jeugdleden kunnen door de week vrij spelen van               14.00 – 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 – 15.00 uur, als er door hen vooraf online is afgehangen.
  • Wil je vrij spelen dan moet je thuis online via het afhangbord (knltb club app) een baan reserveren, anders word je niet toegelaten.
  • Een baan kun je maximaal twee dagen voordat je gaat spelen reserveren, je moet een baan hebben gereserveerd minimaal 1 uur voordat je van plan bent te komen tennissen
  • De speeltijd waarvoor je kunt afhangen is 60 minuten.
  • De speeltijd vangt altijd aan op een heel uur (9.00-10.00 uur 11.00 -12.00 uur enz.)
  • Het clubhuis is vooralsnog gesloten tot 1 september, ga dus indien nodig voor dat je naar het park komt thuis naar het toilet.
  • Het terras is vooralsnog gesloten tot 1 juni.
  • Het is niet toegestaan dat leden zelf drank meenemen om dat na een training of partijtje ergens te nuttigen op ons park.
  • Als je uitgespeeld bent blijf dan niet hangen op het park en ga meteen naar huis.
  • Douchen kan dus ook niet in het clubhuis, doe dat thuis.
  • Ben je verkouden of snotterig dan mag je niet op het park komen om te tennissen en blijf je dus thuis.

Looproutes:

• De Looproutes op het park zijn als volgt:
    Je komt binnen door het hek bij de fietsenstalling en volgt de aangegeven looproutes. Bij binnenkomst zie je een tafel waarop handgel staat, je wast met deze gel je handen en je loopt daarna pas door, het park op.
    Je verlaat het park via het hek bij de toiletten, ook daar staat gel om je handen te wassen. Ook op weg naar de uitgang volg je de aangegeven looproutes.
  • Op maandag, dinsdag en woensdag gaat tijdens een gedeelte van de middag Flexxdance dansles geven aan haar leden. Er kan dan muziek klinken vanaf het terras. Loop als je gaat tennissen of als je het park gaat verlaten om het terras heen.

Toezicht:

• Er is, zeker als er door de jeugd wordt gespeeld in de middaguren toezicht op het park aanwezig. Dat kan een bestuurslid zijn maar we zoeken daarnaast ook vrijwilligers, zeker in de weekenden om deze rol op zich te nemen.
  • Op de tijdstippen dat de Tennisschool aanwezig is, nemen zij de toezichts-rol op zich als er dan geen andere toezichthouders aanwezig zijn.

Het afhangen:

• Een baan kun je maximaal twee dagen voordat je gaat spelen reserveren.
  • Senioren mogen per dag 60 minuten spelen. Alleen als de baan waarop je speelt niet is afgehangen voor het daaropvolgende uur mag je uiteraard blijven staan.
  • Valt de bezettingsgraad van onze banen mee dan kan deze maatregel voor onze senioren in de (nabije) toekomst worden aangepast.
  • Jeugdleden mogen per dag 2x afhangen
  • Het afhangbord zal zo zijn ingesteld dat er verschillende groepen op een dagdeel terecht kunnen, om zo onze bezettingsgraad zo optimaal mogelijk te kunnen benutten:
    • Wij vragen onze seniorleden die overdag kunnen spelen dat in de ochtend te doen en in de middag.
      Onze jeugdleden (t/m 18 jaar) kunnen terecht in de middag. De senioren die niet overdag kunnen spelen in de avond.
    • Tijdsindeling
      Ochtend           9.00 – 13.00 uur
      Middag          13.00 – 19.00 uur
      Avond            19.00 – 23.00 uur
    • Jeugdleden mogen wel afhangen en tennissen met introducees.

Seniorleden mogen voorlopig niet afhangen en tennissen met introducees.

• Tijdens de werkzaamheden aan de padelbanen is het niet mogelijk om op baan 6 te spelen in de week van 11 t/m 15 mei.
    • Niet alles is afdwingbaar dus wij verzoeken onze leden zich te houden aan deze speeltijden.
  • Ondervind je problemen bij het online afhangen met de knltb club app wend je dan tot Marjo van der Wel. (marjovanderwel@gmail.com)

Tennisles

• De leden die tennisles volgen bij de Tennisschool Rob Mentink krijgen van hen bericht over tijdstippen van de lessen.
  • Zorg dat je op tijd bent maar vanwege het gesloten terras en clubhuis ben maximaal 10 minuten voor aanvang van de lessen op het park. Houd 1,5 meter afstand!
  • Het is nog steeds niet de bedoeling dat ouders op het park zijn als hun kind(eren) op dat moment tennisles volgt.

Afsluiten van het Park

• Het tennispark is geopend tot 23.00 uur, wil de laatste speler het licht uit doen, de deur dichttrekken bij de verlichting en de hekken (ingang en uitgang) dichttrekken.
  • Mocht de Tennisschool de laatste vertrekker zijn dan sluiten zij het park af.

Corona aanspreekpunt

• Zijn er vragen die met tennis en Corana hebben te maken dan kun je terecht bij ons Corona aanspreekpunt Marjo van der Wel. (marjovanderwel@gmail.com)

KNLTB

• De bovenstaande richtlijnen zijn gebaseerd op het protocol van de KNLTB met de titel: Volwassenen mogen weer de baan op. Hoe organiseer je dat. Dit protocol is te raadplegen door hier te klikken.

Het bestuur wenst iedereen weer veel tennisplezier toe vanaf 11 mei als iedereen weer mag tennissen op ons park.

Namens het bestuur,
Jan-Jozef Beerens, Secretaris