Afhangbord instellingen

Afgelopen dinsdag is naar aanleiding van de reacties en bevindingen een besluit genomen over aangepaste instellingen op afhangbord. Er was algehele consensus binnen het bestuur dat afhangen op afstand als een verbetering is ervaren door heel veel leden. Om de banen zoveel mogelijk bezet te houden blijft afhangen voor banen in het clubhuis ook mogelijk, zodat je indien er een baan beschikbaar is nadat je hebt gespeeld deze ook weer kan reserveren. De instellingen worden met ingang van maandag als volgt gewijzigd:

• De speeltijd voor tennisbanen wordt weer teruggebracht naar een uur, voor zowel enkel- als dubbelspelers.
  • Tennisbanen en padelbanen kunnen één keer per dag op afstand worden gereserveerd. Indien de baan niet is gereserveerd kan men deze in het clubhuis gewoon reserveren.
  • De vaste tijdsblokken voor reservering van een uur worden op baan 1 en 2 en 5 en 6 en de Hofman padelbaan op het halve uur ingesteld zodat er meer spreiding komt bij het wisselen van banen. Dit betekent tevens dat wanneer je een baan om 21.30 reserveert je tot 23.00 kan doorspelen.

App groepen voor tennis starters en voor gevorderden

Voor het padellen zijn er 2 app groepen actief, namelijk de padel starter en padel gevorderd. Deze worden veel gebruikt om met elkaar af te spreken.
Ook voor tennis gaan we dergelijke groepen in het leven roepen, een tennis starter en tennis gevorderd app. In de tennis gevorderd (voorheen lady’s tennis) zitten tot nu toe vooral dames, maar vanaf nu kunnen er ook heren zich aanmelden, zodat we een gemengd gezelschap krijgen.  Zo kan je ook eens met anderen dan je vaste tennismaatjes afspreken.
Wil je aan één van deze groepen toegevoegd worden, stuur een mail naar marjovanderwel@gmail.com.

Padelbanen

Wat is nu de stand van zaken met de aanleg van de 3 nieuwe padelbanen?
De werkzaamheden hebben een week of twee stilgelegen vanwege de bouwvakvakantie.
Komende week komt er weer schot in de aanleg.
In de week van 30 augustus 2021 worden de kooien, geschikt voor ons windgebied, dat is windgebied 2, geleverd.
Ook in deze week worden de betonbanden gestort. Afhankelijk van het weer moet het gestorte beton dan nog een week tot 10 dagen drogen, voordat er gebouwd kan worden.
Als alles meezit kunnen de banen er 23 september liggen, maar waarschijnlijker is dat de banen speelklaar zijn op 1 oktober.

Baanbeschikbaarheid tijdens de competitie

Vanaf 17 september tot en met 31 oktober wordt er op vrijdag, zaterdag en zondag weer de KNLTB competitie gespeeld.
Voor tennis houdt dat in dat er op vrijdagavond geen banen beschikbaar zijn, op zaterdag zijn er wel enkele beschikbaar, en op zondag tijdens de jeugdcompetitie zijn tot ongeveer 16.00 uur alle banen bezet. Voor wat betreft padel: door vertraging van de oplevering van de nieuwe padelbanen zullen in het eerste weekend 17-18-19 september (en mogelijk ook het weekend erna) de padelbanen slechts beperkt beschikbaar zijn; zo gauw de nieuwe banen zijn opgeleverd, is het ook voor de recreatiespelers weer mogelijk om in het weekend te boeken.

Seniorentoernooi LTC Triomf

Op 29 juli jongstleden vond het seniorentoernooi plaats van LTC Triomf. Het Oldtimerstoernooi dat om en om door LTC Triomf, LTC Bleiswijk en ATV Berkenrode wordt georganiseerd was voor het 2e jaar op rij afgezegd vanwege de Corona perikelen. Toen het duidelijk werd dat er van overheidswege weer wat meer was toegestaan werd ik benaderd door Jan Nijmands.  Zijn Openingstoernooi was ook al voor de tweede keer niet doorgegaan vanwege Corona, Jan had er zin in om in plaats van het Oldtimerstoernooi en het Openingstoernooi een Seniorentoernooi voor Triomfleden te organiseren. Zijn vraag of het bestuur daarvoor voelde. Uiteraard gaven wij Jan meteen het groene licht. Naast Jan namen Freek Noorman en Fred Valkenburg de organisatie van het Seniorentoernooi 55+ op zich.
Op 29 juli na een korte maar adequate organisatie was het dan zover. Veel 55 plussers en een tweetal jongeren die zich 55+ zeiden te voelen meldde zich in twee shifts voor de koffie en de toernooi uitleg. Het werd een erg mooie tennisdag, zonnig maar ook erg winderig.

Alle deelnemers speelden 3 wedstrijden, daarna was het tijd voor de hapjes, drankjes en werd er vooral veel bijgepraat. De geslaagde dag eindigde met de prijsuitreiking. Sommige deelnemers oogden enigszins teleurgesteld toen bleek dat de winnaars van de poules wel bij naam werden genoemd maar dat de prijzen bij andere deelnemers terechtkwamen.

Tot slot bedankt het bestuur de organisatoren, de sponsoren maar vooral ook de deelnemers voor een erg sportieve en gezellige tennisdag.
Het was een erg geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.