Voorjaarscompetitie uitgesteld
• Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021voorlopig uit te stellen.
• De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen.
• De data voor de Voorjaarscompetitie Padel blijven voorlopig ongewijzigd.
• Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Dan bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw.

Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zullen we een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei.

Slechts twee weken geleden

Bardienst
De indeling voor de bardienst worden bekend op het moment wanneer bekend wordt wanneer het clubhuis weer open mag en er dan dus ook weer bardiensten moeten worden gedraaid.
Het is nog steeds mogelijk om je bardienst af te kopen, dit jaar kan dat in tegenstelling tot voorgaande jaren voor 45 euro per persoon. Reden voor dit lagere bedrag is dat op het moment van schrijven het clubhuis nog steeds is gesloten.

Gedragsregels
• In deze nieuwsbrief nogmaals het verzoek om de baanverlichting uit te zetten als je de baan verlaat en na jou er geen mensen op de baan verschijnen. Als je om 20.45 uur de baan verlaat ben je altijd vanwege de nu nog geldende avondklok de laatste bespeler en dan zet je dus altijd de verlichting uit.
• Behandel elkaar bij het wisselen van spelers op een baan met coulance, bijvoorbeeld als spelers bezig zijn met het laatste punt geef hen even de gelegenheid dat punt af te spelen. Loop nooit zomaar de baan op zonder een kort overleg met de spelers op een baan.
• We leven helaas nog steeds in de Corona tijd, dus langs deze weg nogmaals het verzoek je aan de maatregelen te houden zoals ons park betreden via het rechterhek van de voorzijde uit gezien en ons park te verlaten via het linkerhek. Maak gebruik van de handgels om je handen te wassen bij betreden en verlaten van ons park, houdt 1,5 meter afstand en blijf na het spelen niet hangen op het terras.

Vrijwilligers
Helaas is het vanwege de Coronamaatregelen niet mogelijk om onze traditionele vrijwilligersavond te organiseren. Als alternatief krijgen onze vrijwilligers een presentje thuisbezorgd. Op de foto’s een tafel vol presentjes en Pamela, haar moeder en Rika die de cadeautjes hebben ingepakt.

Padel
Afgelopen week is de Gemeente Lansingerland begonnen met het aanplanten van nieuwe bossages achter de padelbanen, op de plek waar ruimte gemaakt was voor het grote materieel tijdens de aanleg. Zo wordt de ruimte die daar is ontstaan opgevuld en krijgt ook dat deel van het sportpark weer een mooi groen aanzicht.
Ondertussen heeft onze padelschool Padel Only de uitnodigingen verstuurd voor de inschrijving voor de lessen in het voorjaar. Er wordt enthousiast ingeschreven, dus wacht niet te lang met aanmelden!! Er komen wat lesmomenten bij en Padel Only heeft nagedacht over manieren om (bij voorkeur) iedereen een plek te kunnen bieden, maar vol is uiteraard wel vol. Ook zijn we druk in overleg met Padel Only over de agenda van de komende maanden. In de hoop dat alle maatregelen in de komende tijd zullen worden versoepeld, plannen we een funtoernooi in en zijn we met de commissie van het Open Toernooi begonnen met de organisatie van het Open Padeltoernooi. Natuurlijk zal padel ook onderdeel zijn van de clubkampioenschappen.

Mede dankzijn Rabo Clubsupport worden komende weekeen aantal picknickbanken geleverd, welke rondom de tennis- en padelbanen worden geplaatst. Zo kan iedereen comfortabel en sfeervol genieten van al het spektakel op de banen! Ook is er nieuws uit de padelcommissie: Jammer genoeg heeft Sjoerd Burger besloten zijn taken neer te leggen, omdat hij onvoldoende tijd kon vrij maken. Namens de commissie bedank ik hem enorm voor zijn inzet sinds het eerste uur! Naast dit afscheid mogen we ook een nieuw lid verwelkomen: Margot van Wermeskerken neemt plaats in de commissie. Margot is sinds kort lid, na haar overstap vanaf Berkenrode en vindt het heel leuk om via de commissie een steentje bij te dragen en onze vereniging beter te leren kennen. Margot, van harte welkom en heel veel plezier in de padelcommissie!

Zoals op de ALV in december aangegeven, werken we op dit moment hard aan de afronding van ons plan voor aanleg van extra padelbanen, en hebben we aangegeven rond eind maart met een bijzondere ALV dit plan aan onze leden voor te willen leggen. Wij verwachten op korte termijn de uitnodiging voor de ALV te versturen, dus hou allemaal de mailbox in de gaten!
Hopelijk tot heel binnenkort, op de baan of ons terras!
Sportieve groet,
Patrick