Afhangen
De maand augustus, de zomervakantiemaand, is de gelegenheid om een test te doen met het afhangen van de tennisbanen.
Het bestuur hoort van de leden gemengde geluiden, sommige leden zijn tevreden met het huidige digitale afhangen, andere leden denken met weemoed terug aan de tijd dat je naar het clubhuis kwam, daar een baan op het digitale bord afhing om dan te gaan spelen.

Vanaf 1 augustus tot en met 31 augustus moeten de tennissers weer afhangen in het clubhuis. De tijdsduur is ook weer terug naar het oude normaal. Een single kan worden afgehangen voor 30 minuten, dubbelspel voor 45 minuten. Als je gaat singelen voor de laddercompetitie mag je afhangen voor 45 minuten, dat kan door gebruik te maken van 2 ezelspasjes, die je bij de bar kan ophalen.
Aan het einde van deze maand augustus evalueert het bestuur of het afhangen op deze manier is bevallen of juist niet. Het bestuur verwacht dat door het nu op proef invoeren van afhangen voor tennissers zal blijken dat de doorstroming op de tennisbanen beter zal zijn dan de laatste periode (de Coronaperiode) het geval is geweest.

Padellers blijven afhangen via de clup app. De speeltijd blijft 60 minuten per gereserveerde speelbeurt. De reden dat het bestuur voor padel deze keuze heeft gemaakt is het gegeven dat er op dit
moment nog maar twee banen tot onze beschikking staan. Afhangen via het digitale bord in het clubhuis zou leiden tot te lange wachttijden voor onze paddellers.

Trainingsdagen Tennisschool Rob Mentink
Beste tennisser,
Dit jaar organiseren wij weer de leukste trainingsdagen van het jaar. Voor de volwassenen en jeugd op Maandag 23, Woensdag 25 en Vrijdag 27 augustus. De jeugd traint van 15:30 t/m 18:00 en de
jeugd vanaf 15 jaar en volwassenen vanaf 19:30 t/m 22:00 Op elke dag zal er tijdens de Tennis Totaal Week een specifiek onderdeel van het tennisspel onder de loep worden genomen. De techniek en
de bijbehorende tactiek worden uitgebreid behandeld en geoefend en daarna in wedstrijdsituaties toegepast, zeeeeer leerzaam dus.

Voor u is daarom het volgende programma samengesteld:
Maandag 23-8: 1e en 2e service, effect service, plaatsing, service tactiek, servicereturn.
Woensdag 25-8: Forehand, backhand en voetenwerk.
Vrijdag 27-8: Netspel en oplopen.

Locatie: LTC Triomf, Sporthoekpad 3, 2661 GV Bergschenhoek
Wilt je de gehele week meedoen, dan betaalt je €45.( contant en gepast te betalen op de trainingsdag zelf ) Het inschrijfgeld voor een losse dag bedraagt €18.
Bij twijfelachtig weer: Rene Jonckheere 06-25087703
Ga naar https://tennisschoolrobmentink.nl/activiteiten/ om je in te schrijven.

Tot gauw op de baan,
Team Tennisschool Rob Mentink

De jaarkalender
De volledige jaarkalender is sinds 28 juli te raadplegen via de club app en ook via de website