De Clubkampioenschappen padel/tennis 2021
Ook dit jaar gaan we weer de clubkampioenschappen houden, dit zal plaatsvinden in week 27 (Maandag 5 Juli t/m Zondag 11 Juli). Dit jaar is er zowel de mogelijkheid voor Padel als Tennis in te schrijven Meer info over de precieze invulling en wanneer je kan gaan inschrijven volgt snel. Hou dus week 27 alvast maar vrij in je agenda!
Sportieve groet,
Team Clubkampioenschappen Rob Welles.

De voorjaarcompetities
Ondanks enige versoepelingen van de Coronamaatregelen in Nederland is het nu nog niet bekend of de competities vanaf week 22 ook echt van start kunnen gaan. Wel of niet doorgaan van de competities, we laten het jullie weten wanneer de KNLTB hierover een besluit zal hebben genomen.

Wachtlijst, ledenstop of …….
Op 2 mei zijn er 1087 mensen lid van LTC Triomf, deze 1087 leden bestaan uit 1083 leden met een actief bondslidmaatschap en 4 leden zonder dat actieve bondslidmaatschap. Tot voor kort hielden wij ons aan de richtlijn van de KNLTB dat aangeeft dat 90 leden per baan een ideale situatie is. Het bestuur heeft rondgekeken bij andere verenigingen en zag dat bij nogal wat verenigingen in het land 100 leden per baan wordt aangehouden. Deze 100 leden per baan gaat LTC Triomf nu ook hanteren. Er zijn nog maar 2 padelbanen op dit moment dus deze blijven voorlopig nog erg druk bezet. De aanleg van 3 nieuwe padelbanen moet deze drukke bezetting gaan oplossen. Als alles verloopt volgens planning dan zal LTC Triomf rondom half augustus 2021 beschikken over 5 padelbanen en 9 tennisbanen.

Instagram en Facebook
Op Facebook en Instagram waren er meerdere accounts die met LTC Triomf te maken hadden. Dit was onduidelijk en daardoor waren er bijna geen volgers voor deze accounts. Het bestuur heeft Ariane Kok bereid gevonden om onze activiteiten op Instagram en Facebook te stroomlijnen. Ariane is inmiddels enthousiast aan het werk gegaan, er staat vanaf nu ook weer actuele zaken op instagram en facebook. Ariane vraagt nu aan de leden de instagram– en facebookpagina van LTC Triomf te liken.

Padel
De kogel is door de kerk: we kunnen aan de slag met de uitbreiding van de padelbanen! In de loop van dit jaar hebben we de beschikking over nog eens drie padelbanen en gezien de drukte op de huidige twee banen, zijn we direct aan de slag gegaan.
Na het akkoord tijdens de laatste ALV hebben we direct overleg gehad met alle betrokken partijen om zo tot een accurate planning te komen en de afspraken helder op papier te zetten, iets wat we aan Nico gerust kunnen overlaten. Door beperkte beschikbaarheid van staal is de levertijd van de kooien momenteel langer dan gepland en ook de kunstgrasvezels voor de matten zijn schaarser dan gebruikelijk. Het is dus zaak om tijdig te besluiten en alle onderdelen te bestellen. Komende week worden, zoals het er nu naar uit ziet, alle handtekeningen gezet en kan iedereen aan de slag. Met alle levertijden in het achterhoofd, betekend dit dat we in augustus verwachten de eerste potjes op de nieuwe banen te kunnen spelen. Uiteraard weten we dit past zeker als alle onderdelen besteld en bevestigd zijn, maar daarover hou ik jullie op de hoogte middels de nieuwsbrief.

Naast alle bouwpartners hebben we ook uitvoerig overleg gehad met Arwin en Nicky van Padel Only. Beide partijen zijn bijzonder enthousiast over de samenwerking en staan te popelen om deze verder uit te breiden. Eerste stap daarin is het verlengen van de overeenkomst die we met Padel Only hebben, voor de duur van twee jaar. Voor zowel Triomf als Padel Only was dit een zogenaamde no-brainer. Stap twee is ook een belangrijke in de groeiende samenwerking: Padel Only gaat van Triomf haar thuisbasis maken. Dit gaat beide partijen helpen om padel in Lansingerland naar een hoger plan te tillen, zowel op prestatief als recreatief niveau, precies zoals we dit voor ogen hebben.

Inmiddels is ook de update van het afhangsysteem uitgerold en kan er op verschillende momenten per dag gereserveerd worden. Ondanks dat dit wel even wennen is, zal het zonder twijfel positieve gevolgen hebben voor de nachtrust van veel van onze leden.
Tot slot is Padel Only bezig met de organisatie van een padel-toernooi, waarvan het de bedoeling is dat die eind mei gespeeld gaat worden. Details volgen nog, maar het uitgangspunt is dat het toernooi doorgang vindt, als het clubhuis weer op kan zijn.
Kort samengevat: we zitten niet stil en de komende tijd zullen de ontwikkelingen zich opstapelen. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor alle updates!
Tot de volgende!
Patrick