Sinds juni 2020 zijn wij, LTC Triomf in Bergschenhoek trotse bezitter over twee padelbanen. Deze sport is geschikt voor jong en oud (weinig blessuregevoelig) en gewoon ontzettend leuk om te doen. Eind augustus 2021 hopen we te beschikken over 3 extra nieuwe padelbanen, zodat we dan met totaal 5 padelbanen voldoende mogelijkheden hebben.

Wat is Padel?
Padel is een unieke racketsport en heeft veel weg van tennis en squash.
Deze racketsport is met name in Spanje mega populair en is daar sport nummer twee na voetbal. De laatste jaren maakt Padel ook in Europa, en zeker in Nederland, een grote ontwikkeling door. Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Twee dubbelteams spelen tegen elkaar op een half zo grote tennisbaan met een glazen wand eromheen waar de bal tegenaan gespeeld mag worden. Dit maakt padel tot een unieke en dynamische fun sport .De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

Eenvoudig te leren
Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen 5 minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij.

Interesse gewekt?
Meld jezelf of een groep dan aan via padel@ltctriomf.nl en wij nemen contact met je op om een keer te komen kijken of zelf te proberen Het is leuk om te doen voor alle leeftijden van jong tot en met oud.
Wij hebben enthousiaste padelleraren, padelrackets en ballen dus als jij voor sportkleding en –schoenen zorgt kun je meteen aan de slag.

Meer informatie?
Stel je vraag padel@ltctriomf.nl of aan Patrick, zie gegevens op deze pagina.
Youtube staat vol met filmpjes over padel. Wij hebben zelf een introductiefilmpje samengesteld dat kun je vinden door hier te klikken. https://www.youtube.com/watch?v=wALeILU2KXE

Wil je alvast zien hoe onze nieuwe banen er ’s avonds uitzien klik dan hier.
https://www.youtube.com/watch?v=ToyJbu1yqzY
Wil je zien hoe padelwedstrijden worden gespeeld op topnivo in Spanje klik dan hier.
https://www.youtube.com/watch?v=1iVUUvdQmSQ

Informatie

Patrick Kuijt

De banen

Klik op onderstaande afbeelding om de foto’s van de nieuwe padelbanen te bekijken, gemaakt door Ingrid Koenen van studio-IK